English version
 HOME PAGE
DESPRE NOI
MEMBRI
EVENIMENTE MEDICALE
INFORMARE PUBLICA
  MedSexInfo  
NOUTATI EDITORIALE
ARTICOLE
PARTENERI MEDIA
PREMIUL AMSR
CONTACT

www.san-sex.roBuletin oficial al AMSR
A aparut Buletinul Nr. 2
aprilie-august 2013
descarca

 FEEDBACK

Spune care este parerea ta
despre"Asociatia pentru
Medicina Sexualitatii din
Romania"
click aici

evenimente | Al Doilea Simpozion National A.R.D.E.Al Doilea Simpozion National A.R.D.E.
"Abordarea interdisciplinara al Disfunctiei Erectile"
21-23 Noiembrie 2002 - SinaiaÎn urma cu ceva timp, în paginile "Vietii Medicale" a aparut un mic articol intitulat "De ce A.R.D.E.?" în care se spunea câte ceva despre aceasta asociatie profesionala medicala interdisciplinara.

Revin acum cu o cronica asupra celui de al II lea Simpozion National A.R.D.E., ce a avut loc la Sinaia între 21-23 noiembrie în Complexul Cazino.

Organizat cu începere de joi 21 noiembrie ora 15.30 pâna sâmbata 23 noiembrie ora 14, a cuprins trei sectiuni distincte de comunicari:
Tratamentul chirurgical
Diagnosticul disfunctiei erectile
Tratamentul disfunctiei erectile
pe parcursul carora s-au prezentat 52 lucrari.

Reuniunea a mai cuprins 9 state of the art, trei simpozioane în colaborare cu sponsorii (Pfizer, Abbott, Sanofi Synthelabo) si o prezentare tehnica despre Tadalafil (Lilly) un nou tip de inhibitor de 5- fosfodiesteraza.

În program a mai figurat o masa rotunda despre "Relatia medic - pacient în disfunctiile sexuale masculine", deosebit de interesanta. Organizata în ultima zi a creionat câteva aspecte legate de abordarea subiectului / pacientului cu disfunctii sexuale: tratarea cu responsabilitate a problemei, într-o atmosfera marcata de confidentialitate si respect, abordarea în echipa.

Cu aceasta ocazie s-a lansat lucrarea "Disfunctie erectila - ghid clinic" publicata în Editura Amalteea, creatia unui larg colectiv de autori.

Tirajul mare, 5000 exemplare, realizat cu sprijinul firmei Pfizer, continutul, conciziunea si diversitatea sunt argumente care pot transforma aceasta lucrare într-un instrument de lucru pentru cei interesati.

Participarea la simpozion a fost buna, lucrarile fiind urmarite de 238 medici (urologi, endocrinologi, diabetologi, cardiologi, medici de familie, ginecologi, psihiatri, rezidenti, etc) si psihologi, iar întreaga manifestare a fost creditata cu 16 ore EMC de catre Colegiul Medicilor.

Pe toata durata reuniunii a reiesit clar caracterul interdisciplinar al problematicii disfunctiilor sexuale si necesitatea muncii în echipa. Pe lânga echipele deja formate si cu experienta de la Iasi, Cluj, Bucuresti s-au creionat asemenea grupuri de lucru la Craiova si Timisoara.

Atmosfera a fost excelenta, atît meteorologic cît si stiintific, comunicarea buna, discutiile din sala de simpozion s-au prelungit în pauze, în aria expozitiei si chiar pâna seara târziu la mesele colegiale.

Fiecare a aflat ceva nou si a comunicat ceva celorlalti, elemente ce valideaza activitatea asociatiei.

Dupa încheierea lucrarilor a fost organizata o conferinta de presa cu privire la asociatie, reuniune si necesitatea activitatii de educatie sanitara si sexuala a populatiei, activitate în care colaborarea dintre lumea medicala si mass-media este absolut necesara si utila.

Pentru reusita manifestarii trebuie sa multumim în primul rînd comunicatorilor si participantilor, apoi sponsorilor si organizatorilor, pentru munca depusa si sprijinul acordat.

Sa speram ca în octombrie 2003 la al III-lea Simpozin ARDE lucrurile vor fii cel putin la fel, daca nu mai bine.


Copyright 2004. Asociatia pentru Medicina Sexualitatii din Romania. Site creat si realizat de web design, dezvoltare web, multimedia, web hosting, identitate de corporatie si grafica publicitara