English version
 HOME PAGE
DESPRE NOI
MEMBRI
EVENIMENTE MEDICALE
INFORMARE PUBLICA
  MedSexInfo  
NOUTATI EDITORIALE
ARTICOLE
PARTENERI MEDIA
PREMIUL AMSR
CONTACT

www.san-sex.roBuletin oficial al AMSR
A aparut Buletinul Nr. 2
aprilie-august 2013
descarca

 FEEDBACK

Spune care este parerea ta
despre"Asociatia pentru
Medicina Sexualitatii din
Romania"
click aici

evenimente | Primul Simpozion National A.R.D.E.Primul Simpozion National A.R.D.E.
"Diagnosticul interdisciplinar al Disfunctiei Erectile"
8 Decembrie 2001 - BucurestiPosfata

Nu doresc sa concep acest material ca pe o cronica teatrala la un prim act, din lungul drum al informarii corecte atât a medicilor cât si a pacientilor.
Vrând nevrând însa, I-ul Simpozion National A.R.D.E. de la Bucuresti 8 dec. 2001- organizat la RomExpo, este un prim act.

A fost, deoarece a luat sfârsit, în primul rând un act de responsabilitate profesionala si morala a organizatorilor si de ce nu un act de curaj.
Faptul ca manifestarea s-a bucurat de participarea a 138 medici de diferite specialitati si de comunicarile "state of the art" a 16 lideri de opinie, din diferite domenii implicate în problema, este o realitate incontestabila.

Colegiul medicilor a apreciat reuniunea si a cotat-o conform criteriilor programului de Educatie Medicala Continua.

Organizarea stiintifica si tehnica a fost buna si s-a bucurat de aprecierile participantilor, care au completat chestionarele de evaluare ale simpozionului.

Parerile colegilor, care au participat, constituie elemente extrem de utile pentru organizarea urmatoarelor manifestari ale acestei tinere asociatii multidisciplinare.

Caracterul de forum profesional multidisciplinar a reiesit clar atât din modul cum a fost organizat programul stiintific, cât si din discutiile ce au avut loc pe marginea materialelor prezentate.
Totul - atmosfera, prezentarile, discutiile au fost sub semnul colegialitatii si colaborarii.

Datele prezentate au aratat clar necesitatea:
1. Diagnosticarii active a tulburarilor de dinamica sexuala(inclusiv disfuntie erectila)
2. Informarii medicilor de familie si diferite specialitati
3. Informarii corecte a pacientilor
4. Pozitionarea fireasca a unei probleme de sanatate, cu mare impact social, în cadrul programelor de educatie

În tara au existat si exista preocupari în domeniu, dar este pentru prima data când s-a oferit ocazia manifestarii nationale a acestor preocupari. Experiente valoroase sunt:
. la Iasi - colectivul Prof. Dr. Zbranca, Prof. Mogos,
. la Bucuresti la Institutul Parhon - Prof. Dumitrache, Prof. Coculescu, Dr. Simona Fica, la Spitalul Panduri - Dr. Iconaru Virgil, la Spitalul Gerota Dr. N. Calomfirescu, la Spitalul Universitar Bucuresti - Prof. Dr. Florin Tudose-psihiatrie,
. la Cluj Dr. Ioan Coman,
. la Oradea Dr. Coltoiu Virgil.

Sunt create nuclee, sunt si multi alti medici cu preocupari; pentru acest început de drum trebuie cautat limbajul comun.

A.R.D.E. doreste sa contribuie la unirea eforturilor si crearea unui limbaj comun atât în domeniul diagnosticului cât si-n cel al tratamentului disfunctiei erectile si a disfunctiilor sexuale în general, conform standardelor actuale.

Acest simpozion este un început de drum care va continua.
Cum? Veti vedea -atât prin reorganizarea site-ului www.arde.ro - prin reuniunile locale, prin materiale informative cât si prin organizarea celui de al II lea Simpozion National A.R.D.E. din 21-23 NOV. 2002.

În calitate de Presedinte A.R.D.E. multumesc tuturor celor care ne-au ajutat (sponsori, integrator de servicii, secretariat, serviciu tehnic) si multumesc mult celor care au participat la acest prim act.

Nicolae Calomfirescu
Presedinte al A.R.D.E
Copyright 2004. Asociatia pentru Medicina Sexualitatii din Romania. Site creat si realizat de web design, dezvoltare web, multimedia, web hosting, identitate de corporatie si grafica publicitara