English version
 HOME PAGE
DESPRE NOI
MEMBRI
EVENIMENTE MEDICALE
INFORMARE PUBLICA
  MedSexInfo  
NOUTATI EDITORIALE
ARTICOLE
PARTENERI MEDIA
PREMIUL AMSR
CONTACT

www.san-sex.roBuletin oficial al AMSR
A aparut Buletinul Nr. 2
aprilie-august 2013
descarca

 FEEDBACK

Spune care este parerea ta
despre"Asociatia pentru
Medicina Sexualitatii din
Romania"
click aici

articole
| ARDE si Pfizer deschid noi perspectiveARDE si Pfizer deschid noi perspective


Asociatia Romana a Disfunctiei Erectile (ARDE) a organizat in acest an o serie de simpozioane pentru medici din toate judetele tarii, avind ca scop abordarea Disfunctiei Erectile din perspectiva interdisciplinara precum si constientizarea impactului medical si social al acesteia.
Totodata, prin intermediul mass-media centrala si locala, publicul larg a putut afla de ce in vremurile noastre DE reprezinta o problema de sanatate publica.

Lansata cu sprijinul companiei Pfizer, lider mondial in industria farmaceutica si in cercetarea problemelor disfunctiei erectile, campania a cuprins opt centre universitare: Bucuresti, Cluj-Napoca, Tirgu-Mures, Timisoara, Iasi, Oradea, Constanta si Craiova. La aceste dezbateri stiintifice au participat peste 2000 de medici din toate specializarile medicale care ofera perspectiva abordarii interdisciplinare a DE - Urologie,  Cardiologie, Diabet si Boli de Nutritie, Psihiatrie, Medicina generala....

Profesori renumiti din centrele universitare mentionate.... au sustinut prezentari interesante referitoare la ultimele noutati mondiale in domeniu si atitudinea profesionala a medicilor romani fata de aceasta importanta problema.

Despre reuniunile ARDE s-a scris in peste 25 de publicatii locale, iar posturile de radio si TV au inclus reportaje si interviuri de la aceste evenimente in programele lor de stiri. Dintre canalele mass-media de mare relevanta locala mentionam: Gazeta de Sud, Renasterea Banateana, Adevarul de Cluj, Monitorul de Cluj, Ziarul de Iasi, Monitorul de Iasi, Telegraf, Constanta, Observator Constanta, Jurnal Bihorean, Evenimentul Zilei Ed.Vest si altele.

Pe linga datele despre situatia din Romania, compania Pfizer a prezentat rezultatele celui mai mare studiu efectuat la nivel mondial pe tema atitudinilor si comportamentelor sexuale - Pfizer Global Study -cercetare efectuata pe 26.000 de personae din 29 de tari.
In comparatie cu activitatea  pe anul 2001, care s-a inregistrat doar ca un inceput timid, ARDE se poate mandri asdar, cu o crestere semnificativa a numarului de actiuni, iar Dr. Nicolae Calomfirescu, presedintele asociatiei,  spera ca acesta este semnul reusitei de a deschide perspectivele unui public cat mai larg asupra tipologiei comportamentelor sexuale de la noi din tara.

"Datele statistice existente actualmente atat în lume, cat si la noi (studiul M.H.S.-1998) evidentiaza, printre altele, imensul baraj de comunicare între pacient si medic, lipsa unei informari corecte a medicilor si a pacientilor, precum si necesitatea educatiei sanitare/sexuale a populatiei. Având în vedere complexitatea problemei, A.R.D.E. încearca sa acopere, macar partial, acest gol prezent si la noi. Aceasta activitate va fi dificila datoritacontextului (cultural, educational, economic, social, profesional), dar ea este expresia angajarii profesionale si civice a celor implicati.", a declarat Dr. Nicolae Calomfirescu pentru sapatamanalul "Viata Medicala", subliniind, astfel, obiectivele asociatiei pe care o prezideaza.


Copyright 2004. Asociatia pentru Medicina Sexualitatii din Romania. Site creat si realizat de web design, dezvoltare web, multimedia, web hosting, identitate de corporatie si grafica publicitara